Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

sâmbătă, 11 februarie 2012

Altered Art 2 - Transformare cartilor in alt fel de povesti

Dupa cum spuneam in articolul anterior, continui astazi seria de articole dedicata formei de arta si creativitate numita "altered art". Astazi doresc sa va prezint o modalitate inedita de apreciere a cartilor: metamorfozarea lor in sculpturi. Urmeaza un post kilometric, asa ca asezati-va cat mai comozi si aduceti-va si o cescuta de ceai :-)

1. Chirurgul cartilor

Incep cu prezentarea lui Brian Dettmer, numit si "chirurgul cartilor", un artist american nascut in Chicaco, si a extraordinarei sale arte: sculptura in carti:


Brian Dettmer metamorfozeaza cartile folosind cutere, pensete si diferite instrumente chirurgicale. Artistul lucreaza cate o pagina odata, iar pentru realizarea intregului nu muta pagini, nu insereaza pagini ci doar decupeaza pagini, relevand la sfarsit sculptura in totalitatea ei. Cartile le indoaie, rasfoieste si le fixeaza in anumite pozitii, astfel incat sculptura sa fie cat mai expresiva. Uneori foloseste mai multe carti pentru aceeasi lucrare.


Dettmer marturiseste ca munca sa e de fapt o colaborare cu autorii originali ai cartilor folosite si cu materia cartilor insesi, iar lucrarile finale au menirea de a scoate la iveala noi relatii intre elementele din interiorul cartilor, exact in felul in care a fost gandita cartea initial.

"Bogatia si profunzimea cartii, spune Dettmer, este universal recunoscuta insa adesea nedescoperita ca urmare a faptului ca forma si relevanta informatiei se pierde in timp. Functia destinata a cartii este in descrestere si forma sa ramane liniara intr-o lume non-liniara. Prin modificarea formei fizice a informatiilor si prin schimbarea functiilor preconcepute ale cartii apar roluri noi si neasteptate."


Gasiti mai multe fotografii aici. Vizitati site-ul lui Dettmer sau cititi un interviu al lui Dettmer in limba engleza.


2. Instante de alterari si metamorfoze ale cartilor:

Metamorfozarea cartilor poate lua si alte forme, care mai de care mai creative:

 


3. O minunata poveste pe cat de reala pe atat de misterioasa:

O poveste pe cate de interesanta pe atat de misterioasa are loc in Edinburgh, Scotia. In Biblioteca Poeziei Scotiene ( Scottish Poetry Library) un anonim a lasat pe o masa sculptura de mai jos, insotita de un biletel cu un omagiu adresat bibliotecii:


Se intampla in Martie 2011. In Iunie, a fost randul Bibliotecii Nationale a Scotiei sa primeasca un dar neobisnuit. O noua sculptura, infatisand un gramofon:


 Putin mai tarziu, Filmhouse Cinema din acelasi oras, a avut surpriza de a primi un astfel de dar anonim, o scena infatisand oameni aflati intr-un cinematograf, totul sculptat din hartie:


In Iulie, o noua sculptura in hartie, lasata in aceeasi maniera in interiorul  Scottish Storytelling Centre, de data asta fiind vorba despre o sculptura infatisand un dragon intr-un cuib:


Povestea continua. In August, la Festivalul cartilor, apare o noua sculptura:


...si o alta adresata UNESCO Edinburgh City of Literature:


Tot in August, o noua sculptura anonim lasata pe un raft in biblioteca Central Lending Library:


 O vreme nu s-a mai intamplat nimic. Apoi din nou Biblioteca Poeziei Scotiene a fost scena urmatoarei 'anonime': O aripa confectionata din pene de hartie si o pereche de manusi:


Langa toate acestea se gasea si un bilet, un bilet care oferea niste explicatii, fara a dezvalui identitatea autorului, lasand doar sa scape ideea ca este vorba despre o artista si despre 10 lucrari. Unde erau insa 2 lucrari, deoarece se descoperisera doar 8 pana la acea data. Raspunsul a venit chiar a doua zi, cand o lucrrare a artistei anonime s-a gasit la Muzeul National al Scotiei. De data asta este vorba despre o scena in care un T-Rex pare ca iese dintr-o padure si niste oameni inarmati incearca sa ii atina calea:


Putin mai tarziu a aparut si cea de-a 10 piesa, lasata la Muzeul Scriitorilor:


Si dupa toate acestea, autorul minunatelor sculpturi din carti si hartie a ramas anonim. Traim, totusi, intr-o lume magica, nu credeti?

Dragii mei, cartile sunt facute sa fie citite. Sau nu? Depinde cum vrei sa le 'citesti'.

6 comentarii:

ZumiElla spunea...

Vei incerca si tu ?
Ar fi interesant, ca doar am atatea carti ca sa lucrezi cu ele.

vavaly spunea...

Ce poveste superba.... Da, chiar traim intr o lume magica. Intr o lume computerizata, tehnologizata, oamenii incearca sa aduca magia si frumusetea la alte forme, niste forme noi si uimitoare.
Mie mi se pare fantastic la ce s a ajuns in alte tari in privinta artelor , la ce nivel de studiu si de exprimare, faptul ca se studiaza in scoli tehnici de neimaginat pentru multi dintre noi.
Iar in tara noastra s a ramas tot la colorat, pictura banala, lipit (asta ca sa vorbesc doar de gradinite), dar cred ca nici in scolile de arta lucrurile nu au evoluat foarte mult.
Multumesc pentru poveste, pentru imagini, pentru inca o informatie deosebita ce ne-o impartasesti.

FB Ronnie spunea...

Cu multa placere, Maria. Sper doar sa imi fac timp sa mai studiez si alte aspecte ale altered art. Sunt o multime de obiecte create in aceasta metoda, unul mai minunat decat altul.

Maria spunea...

Fantastic articol! Ai asa o scriitura captivanta, incat parca tocmai am trecut, invizibila, printre paginile unei enciclopedii despre carti devenite sculpturi! Ai un talent extraordinar in a imbina cuvintele cu imagini! Asta pe langa toate celelalte talente cu care ma uimesc de fiecare data cand revin intre paginile virtuale ale site-ului tau! Felicitari din toata inima!

FB Ronnie spunea...

Multumesc frumos pentru aprecieri, Maria. Ma simt minunat stiind ca cineva se bucura cand citeste vreun articol de pe blogul meu.

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.